Overslaan en naar de inhoud gaan
Weeskinderen op een feestelijke dag
NEWS

Winternocturnes in het Maagdenhuis (en nog 7 musea) op 16 december

17/11/2021 - 10:52

Op donderdagavond 16 december zetten acht musea in Antwerpen hun deuren wagenwijd open. Ontdek in betoverend avondlicht alle unieke activiteiten en geniet van de magie van Winter In Antwerpen. Met 1 nocturneticket van 12 euro verwarm je je een hele avond aan een portie cultuur in alle deelnemende musea. 
 

Maagdenhuis ism met MoMu en TEJO

In het Maagdenhuis ontdek je niet één maar twee expo’s. Het Maagdenhuis verwelkomt de tentoonstelling P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen van het ModeMuseum. MoMu doet je via een unieke conversatie tussen historisch textielambacht en hedendaagse mode, de Antwerpse geschiedenis van een andere kant bekijken. Alle info over deze expo vind je op deze pagina.

Op hetzelfde moment kan je ook de expo WE(L) ZIJN JONG! bekijken. Deze reizende belevingsexpo is een initiatief van TEJO en focust op het persoonlijk welzijn van jongeren tussen 10 en 20 jaar, hun rechten en waar ze hulp vinden wanneer ze het moeilijk hebben. Meer info lees je op de website van het Maagdenhuis

Reserveer hier je ticket.

Tip: doe je sjaal en handschoenen aan en praat op de sfeervol verlichte binnenkoer nog even na over de expo’s. Onze medewerkers geven je vrijblijvend een woordje uitleg. Voor elke bezoeker voorzien we een gratis glaasje glühwein. 
 

De nocturnes praktisch

  • Avondopeningen van 8 Antwerpse musea

  • Donderdag 16 december 2021 van 17 tot 22 uur (FOMU tot 23 uur). Uitzonderlijk zal het Maagdenhuis tijdens de daguren gesloten zijn op 16 december. 

  • Reservatie tickets:

    • 1 nocturneticket/nocturnebandje voor 12€ waarmee je deze avond alle deelnemende musea kan bezoeken tussen 17 en 22u (FOMU tot 23u). Wel vooraf online reserveren bij eerste museum dat je bezoekt. Je reserveert je nocturneticket bij het eerste museum dat je wil bezoeken, daar krijg je je nocturnebandje. Voor de volgende bezoeken hoef je niet meer te reserveren.

    • Reductietarieven inclusief groepen geldig (8€) en gratis voor gekende passen.

  • Alle info over de specifieke programma’s vind je op de websites van de deelnemende musea.

  • De nocturnes vinden plaats onder de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn.