Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Expo ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’

05/05/2021 - 16:20

Van 28 juni tot 15 augustus 2021

Een verrassende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur met foto’s van Eddy Verloes, gedichten van Benno Barnard en muziek van ‘The river curls around the town’.

Toen fotograaf Eddy Verloes in het voorjaar van 2020 bij stormachtig weer een groep uitgelaten chassidische Joden op een Belgisch strand zag, maakte hij foto’s die over de hele wereld zouden reizen en hem naam en faam zouden bezorgen.

Hij vroeg Benno Barnard, minnaar van de Joodse wereld, gedichten te schrijven bij de reeks foto’s. De expo ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’ is het even ontroerende als grappige resultaat van hun samenwerking.

Geïnspireerd door de foto’s en de gedichten gingen Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject ‘The river curls around the town’ op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten. Het resultaat van hun samenwerking is zonder meer uniek te noemen.

De foto’s, gedichten en de muziek zijn gebundeld in het boek met cd ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’, uitgegeven midden mei 2021 door het Poëziecentrum Gent.

Vervolg in culturele centra

De expo in het Maagdenhuis is de start van het project ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’.
Vanaf 2022 volgen voorstellingen in culturele centra waar beeld, zinnen en muziek in elkaar overvloeien. Benno Barnard en Eddy Verloes vertellen en dragen voor, ‘The river curls around the town’ zorgt voor de muziek. Dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael leidt de avonden in goede banen.

Praktisch

  • Van 28 juni tot 15 augustus 2021
  • Tentoonstelling in de Archiefzaal van het Maagdenhuis
  • Gratis.  Ofwel reserveer je je tijdsblok online en bezoek je de (betalende) vaste opstelling van het Maagdenhuis en de gratis expo ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’. Ofwel boek je online een ticket om enkel de gratis expo ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’ te bezoeken.

 

Opgelet! Momenteel zijn de openingsuren afwijkend omwille van het covid19-virus. Lees actuele info en openingsuren op maagdenhuis.be/coronavirus.

Beeld - The Sea Watcher, Eddy Verloes