Overslaan en naar de inhoud gaan
Les Triadours Les Triadours
NEWS

THEATERCONCERT | RETOUR BXL-PARIS – LES TRIADOURS

11/05/2020 - 13:18

Vrijdag 30 juni 2023 om 20.30 uur

Op 30 juni komen Les Triadours opnieuw naar het Maagdenhuis. Deze zomer brengen ze het theaterconcert ‘RETOUR BXL-PARIS’. Ga mee op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel.

RETOUR BXL-PARIS

‘RETOUR BXL-PARIS’ brengt de iconen Piaf en Brel samen in dit theaterconcert. Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville, één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in afkomst kan niet groter zijn met de Belg Jacques Brel, geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeien uit tot de belangrijkste stemmen van het Franse lied. Hun nummers ontbloten de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch.

Beleef een onvergetelijke rit van de bruisende stad Bruxelles naar de stad van de liefde Paris met de wondermooie songs van Piaf en Brel!

 

Les Triadours

Mireille Vaessen (zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met onder andere Hugo Claus. In maart 2022 won ze tijdens het Concours de la Chanson de Liesbeth List prijs.

Martine de Kok (piano, accordeon & zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. In het verleden werkte ze samen met Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema.

Sam Pasternak speelt al van zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader optreden. In deze voorstelling speelt hij naast viool ook nog gitaar en cello. Van een multi-instrumentalist gesproken!

De band is genomineerd voor de Ultimas Publieksprijs 2022. De Ultimas zijn de jaarlijkse hoogmis voor de cultuursector. Andere genomineerden zijn bv. Het openingsfeest van het KMSKA, de Zillion-film, de fictiereeks Twee Zomers en Tomorrowland.

Praktisch

 • Vrijdag 30 juni.

  • Deuren: 20 uur.
  • Concert: 20.30 uur
    
 • Tickets: 15 euro.
  Koop je tickets online of reserveer via maagdenhuis@antwerpen.be en betaal de avond van de voorstelling via bankcontact. Vermeld voornaam, naam, gsm en aantal personen.
   
 • Maagdenhuis, Lange Gasthuisstraat 33, 2000 Antwerpen

Publications