Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Pop-up expo 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd (1944 – 1945) '

17/08/2020 - 17:12

Van 2 december 2020 tot en met 28 januari 2021

Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd. Meer dan 4 jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in 9 lange bevrijdingsmaanden. De dansende menigte verstomt. Angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid, over het lot van geliefden ergens ver weg, komen in de plaats. Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid. 

De pop-up expo 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd (1944 – 1945) ' focust op de Antwerpenaren. Hoe hebben zij zelf die bevrijding en de maanden daarna beleefd? Via dagboeken, foto’s, audio en video worden de getuigenissen tastbaar.  

Vredescentrum

Het Vredescentrum realiseert projecten in herinneringseducatie en vredesopvoeding voor alle leeftijden. Met workshops in scholen, expo’s, studiedagen, lezingen en debatten houdt het Vredescentrum de thematiek actueel en brengt ze die dicht bij de burger. 

Praktisch

  • Gratis. Het is niet mogelijk enkel voor de gratis expo te reserveren. Ofwel reserveer je je tijdsblok online en bezoek je de (betalende) vaste opstelling van het Maagdenhuis en de gratis expo 'Vreugde & Verdriet'. Ofwel kom je langs onze balie en vraag je om de gratis expo 'Vreugde & Verdriet' te bezoeken. 
  • Van 2 december 2020 tot en met 28 januari 2021
  • Weekdagen van 10 tot 17 uur
  • Weekend van 13 tot 17 uur
  • Gesloten op dinsdag en op feestdagen.
  • Opgelet! Momenteel zijn de openingsuren afwijkend omwille van het covid19-virus. Lees actuele info en openingsuren op maagdenhuis.be/coronavirus
  • Speciaal aanbod voor scholen! Boek een gratis gegidste rondleiding via: info@vredescentrum.be of 03 292 36 51.

De pop-up expo ‘Vreugde & Verdriet’ reist de komende maanden de Antwerpse districten rond. Hier vind je een overzicht van waar je de expo nog kan bezoeken.