Overslaan en naar de inhoud gaan
Mezzo-sopraan Violetta Gawara Violetta Gawara
NEWS

Concert Monsieur Croche 'César Franck'

30/03/2022 - 15:41

Op vrijdag 10 juni spelen de topmuzikanten van Monsieur Croche weer in het Maagdenhuis. Verschillende topmuzikanten spelen een eerbetoon aan de de Frans-Belgisch componist César Franck, 200 jaar geleden geboren in Luik. 

César Franck

Franck was als pianist, organist en componist één van de voornaamste figuren in het Franse muziekleven van zijn tijd. Zijn muziek is religieus geïnspireerd en wordt gekenmerkt door betoverende modulaties. Hij bracht onder andere vernieuwing in de kamermuziek en de orgelmuziek door in zijn composities gelaagde thema’s  te weven die in allerlei vormen terugkeren. Als pedagoog gaf hij zelfs enkele lessen aan Debussy. 

Monsieur Croche

Het concert start met een lezing van professor Richard Langham Smith van de Royal College of Music in Londen over de pas ontdekte Mélodies van César Franck.

De prachtige mélodies van Franck zullen worden uitgevoerd door pianist James Lipka en mezzosopraan Violetta Gawara. De tweede helft van het concert spelen Desguin Kwartet. Met Wolfram Van Mechelen op viool, Ludovic Bataillie op viool, Rhea Vanhellemont op altviool, Pieter-Jan De Smet op cello.

Verteller Sam Verlinden gidst je de hele avond doorheen de betoverende wereld van César Franck. 

Praktisch
 

Links