Overslaan en naar de inhoud gaan
Filmposter 'The Kid'
NEWS

Uitgesteld: Donderdagconcert 'The Kid ' op 21 juli

15/06/2022 - 14:07

Bassist Fre Madou

Update.
Het concert van 21 juli, de filmvertoning van 'The Kid' met live soundtrack door Frederik Madou en Andrew Claes, wordt uitgesteld naar het najaar. 

Frederik Madou (The Jacquelines) en Andrew Claes (BRZZVLL, STUFF) improviseren een live-soundtrack bij de stomme film ‘The Kid’. Een film van en met Charlie Chaplin, over een vondeling.

The Kid

The Kid is een stomme film uit 1921, van en met Charlie Chaplin. Het verhaal gaat over de arme zwerver The Tramp (Charlie Chaplin).
Wanneer een moeder haar kind achterlaat in een auto hoopt ze dat de rijke eigenaars van de wagen voor het kind gaan zorgen. Maar de auto wordt gestolen en de dieven laten de vondeling opnieuw achter.

De goedhartige zwerver The Tramp besluit voor de baby te zorgen. Jaren gaan voorbij. The Tramp en het jongetje zijn best gelukkig samen. Maar de politie heeft de twee in het oog en wil het kind laten plaatsen. De mama is ondertussen weer op zoek naar haar zoon.

Soundtrack

Een stomme film, daar hoort muziek bij. Met topmuzikanten Frederik Madou (contrabas) en Andrew Claes krijgt het publiek een unieke en ter plekke geïmproviseerde soundtrack bij de film.

Frederik Madou is een vaste waarde in de Antwerpse jazz scene en bij het grotere publiek gekend van zijn werk bij The Jacquelines. Andrew Claes (tenorsax) speelde al over heel de wereld en was al te zien op nationale televisie en radio. Bekend van BRZZVLL, STUFF, Dez Mona en veel andere bands. Andrew Claes verkent graag de grenzen tussen vrije improvisatie en dance.
 

Praktisch

Update.
Het concert van 21 juli, de filmvertoning van 'The Kid' met live soundtrack door Frederik Madou en Andrew Claes, wordt uitgesteld naar het najaar. 

Check ook onze andere zomerconcerten en -voorstellingen.