Overslaan en naar de inhoud gaan
Maagdenhuis gevel Lange Gasthuisstraat 33 Maagdenhuis
NEWS

Zondag 11 september Open Monumentendag in het Maagdenhuis

23/08/2022 - 14:50

11 september vindt de 34ste editie van Open Monumentendagplaats, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Honderden erfgoedsites zetten die dag gratis de deuren open. Het Maagdenhuis kan op zo’n evenement niet ontbreken - ook wij doen gratis onze deuren open! 

 

Programma

Rondleidingen met gids

Een verteller neemt je op tocht doorheen het Maagdenhuis en verhaalt over het ontstaan van de zorgsite aan de Lange Gasthuisstraat: van Sint-Elisabethgasthuis, Maagdenhuis, Vrouwkenshuis tot hoofdzetel van het OCMW.

De wandeling start om 10, 11.30, 13, 14.30 en 16 uur. Max. 15 personen/groep. Best vooraf reserveren via 03 435 99 10 of maagdenhuis@antwerpen.be. Alle rondleidingen zijn nu spijtig genoeg volzet, maar u bent zeker welkom via gratis inkom om ons museum ook zonder rondleiding te bezoeken. 

 

Workshops voor kinderen

Maak je eigen oorkonde: maak inkt en schrijf met een ganzenveer je eigen oorkonde. Een lakzegel vervolledigt het werk.

Verkleed je: de weeskinderen van het Maagdenhuis en Knechtjeshuis droegen een uniform. Trek hun uniform aan en maak een leuke foto.

Kersenpitspelletjes: (wees)kinderen in vroegere tijden speelden met de spullen die ze vonden, zo ook met kersenpitjes. Doe je mee met 'krokschieten'? Of wie weet verzin je wel zelf een spelvariant?

Bar
Geniet van één van de Maagdenhuisbieren op de binnenkoer.

 

Praktisch

Zondag 11 september
Van 10 tot 17 uur
Gratis toegang

Meer info op de site van Open Monumentendag