Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

To Be 2020: geen expo in het Maagdenhuis, wel een wandeling in de stad

17/11/2020 - 14:41

Dit jaar vindt To Be Antwerp voor de vijfde keer plaats. Op 35 locaties zouden 50 jonge kunstenaars en 15 performers het beste van hun werk tonen. Alle 65 zijn ze net afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en aan Sint-Lucas.

Het Maagdenhuis en 34 andere kunst- en culturele locaties in Antwerpen centrum wilden de handen in elkaar slaan om het werk van de jonge garde te tonen. Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 november zou je ze allemaal ontdekken bij een parcours langs sfeervolle plekken in de stad.

Omwille van de verplichte sluiting van de cultuurhuizen en om de verspreiding van het covid-virus te voorkomen beslisten de organisatoren om dit jaar geen locaties open te stellen voor publiek. Het expoweekend wordt vervangen door een wandeling doorheen de stad. Via vitrines en ramen combineer je zo een gezonde wandeling met het ontdekken van nieuw werk. 

Het Maagdenhuis mag dan wel een prachtige gevel hebben, etalages kunnen wij niet aanbieden. De kunstenaars die bij ons zouden exposeren zullen hun werk elders tonen. Hopelijk mogen we jullie volgend jaar weer ontvangen voor een nieuwe editie van To Be. 

Links