Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Kruidentuin in bloei

11/08/2020 - 11:59

Door de eeuwen heen veranderde onze binnenkoer regelmatig. Van een simpele gazon, een rijke moestuin, volledige verharding, een bloementuin of zelfs een zandbak vorig jaar. Dit jaar kozen we voor een historische kruiden- en groentuin aan. In maart, bij de start van de lockdown, zetten we de tuin proper en gingen de zaden de grond in. Buurtbewoners zouden mee tuinieren, oogsten en proeven.

Door de veiligheidsmaatregelen rond het covid 19-virus is dat (voorlopig) moeilijk te realiseren maar onze intentie om de tuin te delen, die blijft. Door dezelfde veiligheidsmaatregelen is onze binnenkoer momenteel niet vrij toegankelijk, maar natuurlijk zijn jullie van harte welkom om ons te bezoeken. Op onze website lees je hoe je bezoek verloopt. En er zijn ook voordelen aan een bezoekje in deze rare tijden: je hebt heel onze site voor jou alleen!

Goede nacht...

Deze zomer loopt de tijdelijke expo 'Goede nacht, slaap zacht?'.  Met een mix van oude foto’s, kunstwerken en originele archieven schetsen we een beeld van de slaapgelegenheden in Antwerpse opvanghuizen doorheen de tijd. En dat is niet altijd een fraai beeld. De foto’s van het nachtasiel van begin 20ste eeuw zijn bijzonder confronterend. Of het impressionistische schilderij van een ziek weeskind: het is niet voor niets dat er een vraagteken in de titel staat – ‘Slaap zacht?’.

Jonge bezoekers, of oude(re) bezoekers die jong van geest zijn: vraag aan onze balie naar ons gezinsprogramma. Aan de hand van leuke opdrachten werk je speels je bezoek af. In de archiefzaal, waar de zomerexpo loopt, kan je bij te warm weer gaan rusten op een oud bedje van stro.