Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Maria Maria! Feest in het weeshuis op 21 november 2019

13/11/2019 - 11:56

Met muziek, animatie en een programma voor scholen pikt het Maagdenhuis de eeuwenoude traditie van ‘Maria Presentatie’ voor het tweede opeenvolgende jaar weer op. Feest dus, en wel van ’s morgens tot ’s avonds.

Van de 16de tot de 19de eeuw wonen en werken een honderdtal meisjes in het Maagdenhuis. 21 november staat met stip genoteerd: Maria Presentatie is hét feest van het jaar. Het patroonsfeest van het weeshuis is altijd een dag geweest om alle deuren open te zetten en te feesten. En dat doet het Maagdenhuis dus nog altijd. 

Ontdek het uitgebreide programma: 

Muziek 

Een verrassende playlist Maria-songs, van Blondie tot Santana, van middeleeuwse liedjes tot Michael Jackson, Michael Bublé, Willie Nelson, Beyonce, Rage Against The Machine of Ricky Martin. 

Ramen open en tapijten buiten! 

Wie op 21 november het Mechelseplein passeert zal niet naast het Maagdenhuis kijken: net als in de middeleeuwen hangen we tapijten uit de ramen. De ‘bellenman’ aan de poort lokt jou gegarandeerd binnen waar je een heerlijk warm drankje krijgt toegeschoven. 

After Work!

Mariapresentatie is feest in het Maagdenhuis: iedereen is de hele dag welkom en de inkom is gratis. En in plaats van te sluiten om 17 uur nodigen we je graag uit voor een after-work met een hapje en een drankje. Conservator Daniel Christiaens geeft om 17.30 uur een lezing over de Maria Presentatie en Maria als naam en begrip in de populaire cultuur’ en buiten draaien we een playlist ‘Maria-only’.

Klassen op stap

Speciaal voor buurtscholen is er een aangepaste programma. De leerlingen bezoeken het Maagdenhuis en gaan daarna in stoet ‘op processie’ naar de Sint-Joriskerk. Daar leren ze een Marialied met een twist. Afsluiten doen ze op de binnenkoer van het Maagdenhuis met een klassieker: warme chocomelk!

Praktisch

Donderdag 21 november 2019

Doorlopend van 10.00 uur tot 19 uur