Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Zomeren met het hele gezin in het Maagdenhuis

08/05/2019 - 14:04

Deze zomer legt het Maagdenhuis gezinnen in de watten. Met een leuke speurtocht, een mega grote zandbak op de binnenkoer en het Mechelseplein voor dat terrasje achteraf valt een bezoek aan het Maagdenhuis gegarandeerd in de smaak bij (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Mooi meegenomen? Het Maagdenhuis ligt in het centrum van de stad en is gemakkelijk te bereiken met trein, tram, bus, auto of de fiets.

Schatten zoeken in het Maagdenhuis

Een complexloze speurtocht in het oude meisjesweeshuis voor kinderen van 6 tot 12. Tijdens je bezoek ga zoeken naar eten op oude schilderijen. Op een vragenlijst vul je antwoorden in, met de gevonden letters maak je een woord. Gelukt? Dan verdien je een tof aandenken!
Deze activiteit is gratis bij je museumbezoek.

“Zomerschool” in het Maagdenhuis: Met Clara in de klas
Tijdens de zomervakantie zijn kinderen van 6 tot en met 11 jaar welkom voor een bijzondere dag in het Maagdenhuis. In het voormalige meisjesweeshuis aan het Mechelseplein maak je kennis met het verhaal van de wezen en vondelingen. Je volgt les in een klaslokaal anno 1900 en knutselt daarna zelf je persoonlijke vondelingenkaart. Lees meer over onze zomerklassen

Zandbak voor de kleinsten (en voor iedereen die daar zin in heeft)

Tijdens de zomermaanden loopt de tijdelijke expo over de middeleeuwse ondernemer Gilbert Van Schoonbeke. Die man tekende de huidige Vrijdagmarkt, Stadswaag, het Eilandje… Kinderen kunnen hun eigen (ridder)stad bouwen in de grote zandbak op de binnenkoer. Met vormpjes van torens, muren en poorten komt dat gegarandeerd goed!
Ook deze activiteit is gratis bij je museumbezoek.

Prijzen

Ouders betalen 7 euro voor een bezoek aan het Maagdenhuis. Kinderen tot 11 jaar betalen niets. Jongeren van 12 tot 26 betalen 5 euro.
Voor een actueel en compleet overzicht van alle tarieven ga je best naar de pagina met praktische info.

Praktisch
 

Het Maagdenhuis ligt pal in het centrum van de stad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

  • Fietsen, fietskarren en bakfietsen parkeer je comfortabel aan het Mechelseplein.
  • Tram: 7, 4 (halte Mechelseplein of Nationale Bank), 2, 15 (halte Meir) en 8, 10 (halte Nationale Bank)
  • Bus: 1 en 13 (halte Nationale Bank)
  • Trein: Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuutjes wandelen via de Meir
  • Parkeergarage Oudaan ligt op 5 minuten wandelen.