Overslaan en naar de inhoud gaan
NEWS

Uitgesteld - Sleepover in het Maagdenhuis voor meisjes van 9 tot 14 jaar

17/02/2020 - 14:22

Update. De sleepover zal niet doorgaan op 24 april wegens de maatregelen rond het covid-19 virus. We zoeken een nieuwe datum. 

 

A Night at the Museum? Dat kan. Meisjes van 9 tot 14 die niet bang zijn van een avontuur kunnen op vrijdag 24 april een nachtje blijven slapen in het Maagdenhuis. 

Erfgoeddag 

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken de nacht. Omdat het initiatief de 20ste verjaardag viert kan je dit jaar een heel weekend erfgoed proeven in Vlaanderen. Het meest unieke aanbod komt misschien wel van het Maagdenhuis: een sleepover voor meisjes! 

Meisjes van 9 tot 14 jaar die niet bang zijn van een avontuur kunnen blijven slapen in het voormalige weeshuis. Op vrijdagavond staan knutselen, spelletjes spelen en een film kijken op het programma. Dan is het bedtijd en worden de slaapzakken uitgerold. 's Morgens serveren we een ontbijt in ons historische 16de eeuwse Maagdenhuis. Veel unieker gaat het nergens worden! 
 

Praktisch

Vrijdagavond 24 april, van 19 uur tot zaterdagmorgen 10 uur
Voor meisjes van 9 tot 14 jaar
Maximum 24 deelnemers
Slaapgerief zelf voorzien (matras en slaapzak)
Schrijf je vooraf in via maagdenhuis@antwerpen.be of via tel. 03 435 99 10. Prijs: 5 euro.

Vanaf zaterdag 25 april kan je ‘Goede nacht, slaap zacht?’ bezoeken – over slapen in weeshuizen en nachtopvang in Antwerpen, doorheen de tijd. Concerten en een laatavondopening maken het uitgebreide programma voor Erfgoeddag 2020 compleet. Ontdek het volledige programma.