Overslaan en naar de inhoud gaan
Hart van Hout- zoektocht voor kinderen
NEWS

Nieuwe zoektocht ‘HART VAN HOUT’ voor kinderen vanaf 7 jaar

20/10/2022 - 12:48

Verover Houten Clara’s hart en word haar hartendief!

Dat het houten hart van Clara klopt voor alle kinderen staat vast. Van 1 juli tot en met 13 augustus verwelkomt ze kinderen vanaf 7  jaar voor een zoektocht door het Maagdenhuis. 

Op zoek naar hartendieven

Deze zomer gaat Houten Clara op zoek naar hartendieven die zich mee willen inzetten voor kinderen die het moeilijk hebben. Denk aan de weesmeisjes die hier vroeger in het Maagdenhuis woonden en amper vrije tijd hadden. Ze waren de hele dag in de weer met de was, hielpen in de keuken of zaten uren aan een stuk te kantklossen. Of denk aan de jonge patiënten van het UZA die de kunstwerken van de tijdelijke expo de ‘Kinderkunstgalerij’ maakten. Deze kinderen waren ziek en verbleven een tijdje in het ziekenhuis. Houten Clara wil kinderen zoals hen, samen met jou, een hart onder de riem steken!

Op missie met Clara

Ga de uitdaging aan en speel ‘Hart van hout’. Hiervoor meld je je als kleine hartendief aan bij de balie en ontvang je het startpakket. Al spelend maak je kennis met het vroegere meisjesweeshuis, breng je schilderijen tot leven en beleef je kunst op een andere manier. 

Als je alle opdrachten hebt voltooid, verdien jij het gereedschap om als een kersverse hartendief je missie te volbrengen. Samen met Houten Clara schrijf en versier jij een hartverwarmende kaart voor kinderen in nood. 

Voor wie zichzelf bewijst als dappere hartendief, ligt op het einde nog iets klaar. Haar hartendieven met lege handen naar huis sturen, dat krijgt Clara immers niet over haar houten hart. Help jij Houten Clara mee haar missie te voltooien? 

Praktisch

  • Van 1 juli tot en met 13 augustus
  • Voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders. 
  • Uitleg en startpakket te verkrijgen bij de balie. 
  • Gratis bij je ticket. Kinderen tot 11 jaar betalen geen inkom. 
  • Duur: Ongeveer 1,5 uur